Centraal gelegen

Kootstertille, Koatstertille of De Tille, is een dorp in Friesland. Het ligt centraal in de gemeente Achtkarspelen. In Kootstertille wonen ruim 2500 mensen. De buurtschappen De Kooten, Monniketille en Opperkooten horen ook bij Kootstertille.

Aan het Prinses Margrietkanaal

Kootstertille is van oudsher een boerendorp. Niet gek, gezien de ligging, midden tussen de weilanden en aan de rand van het friese wâld. De geschiedenis van Kootstertille gaat eeuwen terug. Al in 1508 was er een nederzetting langs het Kolonelsdiep, een stuk van het huidige Prinses Margrietkanaal. De brug werd een centrale plaats in het dorp en vanaf de brug groeide deze nederzetting uit tot het huidige Kootstertille, dat in 1959 officieel haar naam kreeg. De naam Tille, dat ‘brug’ betekent verwijst nog naar dit verleden.

Veel bedrijven

Kootstertille kent veel bedrijvigheid. Dat begon al aan het begin van de 20ste eeuw met enkele oliemolens, jeneverstokerij en een scheepstimmerwerf. Zelfs toen het kanaal om het dorp heengeleid werd bleef het aantal bedrijven groeien. Nog steeds zijn in Kootstertille veel bedrijven gevestigd op het industrieterrein.

Saamhorigheid bij het Tillehûs

Kootstertille is een gezellig dorp met een hechte gemeenschap. MFA Tillehûs is een plek waar de bewoners samen kunnen komen. Tal van verenigingen, maatschappelijke initiatieven en bedrijven (vooral op het gebied van gezondheid en zorg) hebben een thuisbasis in de multifunctionele accommodatie. Gepke en Edwin van der Galiën zijn als beheerder van het Tillehûs nauw betrokken bij het dorp Kootstertille en doen er veel aan om de saamhorigheid te versterken. Een levendig ‘dorpshuis’ zorgt voor sfeer in het dorp. Daarom zorgen zij dat er regelmatig leuke evenementen georganiseerd worden en kunnen bewoners en bedrijven uit de regio er terecht voor het organiseren van hun feest, bedrijfsbijeenkomst of cursusdag.

Zaal huren in Kootstertille

Wil jij een bedrijfsfeest, vergadering of evenement organiseren? Ga dan eens langs bij MFA Tillehûs. Gepke vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn!

Vergaderen op

1,5 meter

Bent u op zoek naar een vergaderruimte in Friesland? Het Tillehûs beschikt over verschillende, goed uitgeruste vergaderruimtes vanaf 4 tot 200 personen. Perfect voor een cursus- of scholingsdag of een jaarvergadering van uw bedrijf of vereniging. Aansluitend een hapje eten of feest organiseren? Ook dat kan bij het Tillehûs.

Tillehûs Horeca

  • Zaalverhuur Friesland
  • Zaalverhuur Achtkarspelen
  • Vergaderruimte Kootstertille
  • Evenementen organiseren